Te is tudsz kertészkedni!

 

A Szamóca Kiskertész Tanoda pályázatot hirdet 4-5-6 osztályos fővárosi osztályoknak, iskolakert-mintakert programban való részvételre. A nyertes osztályok egy fél éves kertészkedős programban vesznek részt. 

 

A pályázatra egy oldalas fényképes bemutatkozást várunk, az osztály eddigi kertészkedős tevékenységével kapcsolatban / vagy egy rajzokkal ellátott esszét arról, hogy milyen iskola kertet szeretnének a jövőben kialakítani az iskolájuk udvarán.

 

A nyerteseket szakmai zsűri választja ki. A mintakertek a Fővárosi Állat- és Növénykertben kerülnek kialakításra. A nyertes osztályok, a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával kiskerteket alakítanak ki a FÁNK területén. A kertek gondozását a gyerekek végzik május-október között. A program által megszerzett tapasztalatok, lehetőséget adnak saját iskolakertek kialakítására. 

A program a Klimate KIC Central Hungary és a Fővárosi Állat és Növénykert támogatásával jön létre. A program a Transition Cities Flagship Green Fingers projekt része.

Olyan jelentkezőket várunk, akik részt vállalnak a kertkek gondozásában is.

 

A pályázatokat a: szamocatanoda@gmail.com címre várjuk, 2015. május 10-ig. Eredményhirdetés 2015. május 11,. A mintakertek beültetése májusban zajlik.

A pályázaton tüntessék fel a résztvevő osztály és iskola elérhetőségeit, és a vezető pedagógus elérhetőségeit valamint a gyerekek neveit.

 

 

 

http://3.bp.blogspot.com/-EXaO3j8Oj3k/VTFe4RMnRpI/AAAAAAAAWR8/Tr5uzPujmDI/s1600/fot%C3%B3(1).JPGhttp://2.bp.blogspot.com/-THDTazBfMJY/VTFerdpkYVI/AAAAAAAAWRs/d0tJ9gm0R_w/s1600/P1090276.JPG

 

http://4.bp.blogspot.com/-9ck8XvkzV2Q/VTFeysuj0XI/AAAAAAAAWR0/P46QeyYBeMY/s1600/P1080826.JPG