A kamilla gondozása

Mikor Egérke megbetegedett, Kisvakond bejárta az egész világot, hogy kamillát szedjen, hogy meggyógyítsa Egérkét. Egérke meggyógyult a kamillateától.

/_f/afonya/krtek1.jpg

Ha szeretnéd, hogy neked is legyen kamillateád, hogy ne kelljen bejárd az egész világot, ha netalán tán szükséged lesz rá, akkor pont itt az ideje, hogy elvesd a magokat.

(A kamilla magot szeptemberben szokták vetni, de a tavaszi vetés is virágozni fog.)

Bátran próbálkozhatsz a kamilla nevelésével, akkor is ha nincs is kerted, csak egy csak egy teraszod ahova besüt a nap.

Töltsd meg a papírcserepedet földdel és szórd rá a magokat. Locsold meg és tedd napsütéses helyre, hogy melegedjenek. Nem kell a magokat betakarni földdel, elég ha csak picit benyomkodod az ujjaiddal. Naponta ellenőrizd, hogy nedvesen legyenek, mert hamar kiszáradnak. Locsolás előtt mindig ellenőrizd, hogy mennyire nedves, kezeddel tapogasd meg, érezni fogod, ha száraz és szeretné, hogy meglocsoljad.

/_f/afonya/kamilla.jpg

Ha kibújt a kamilla növényed és már pár levélkét is hajtott, eljött az ideje, hogy kiültesd a kertbe egy napsütéses helyre, vagy egy nagyobb cserépbe a balkonon. (őszi vetést szeptember vége körül, tavaszi vetést április végén). Kertész lapátoddal készíts neki puha fészket a kertben, akkorát, hogy cserepestől pont beférjen. Költöztesd be az új helyére, tégy köré egy kis földet és locsold meg. Locsolgassad, figyeljed nap mint nap.

A szeptemberben vetett kamilla a telet így tölti ezzel a pár levélkével. Tavasszal, ha elmúltak a fagyos reggelek, elkezd nőni, virágokat hozni.

Egérke teájához és a Te teádhoz szükséges virágokat május közepén kezdi hajtani. A virágokat egy napsütéses napon délelőtt szedd le. Terítsd egy papírra és tedd árnyékos helyre. Ha megszáradtak zárd egy befőttes üvegbe. Ha kicsit is betegnek kezded érezni magad, igyál egy csészével a saját kézzel nevelt kamilládból, mert az mindent meggyógyít...

/_f/afonya/kamilla2.jpg

Ha Kisvakond tudta volna, hogy ilyen egyszerű saját kamilla növényt nevelni, nem kellett volna bejárja az egész világot.

A következő panaszokra használható: gyulladásos bélbetegség, emésztési zavarok, gyomorrontás kezelésére, szájfertőzés és ínygyulladás gyógyítására, gyulladt szem tisztítására, általános nyugtatásra, relaxálásra, álmatlanság csökkentésére.

Kapcsolódó cikkek (3)

Mese kertek, mesés kertek

Mese kertek, mesés kertek

Hogyan csalogassuk gyermekünket a kertbe? már amikor nem szakad az eső... Mikor szívesebben nézné a rajzfilmet, de éppen hét-ágra süt a nap és holnaptól megint jön az eső, olyankor be lehet vetni ezt a módszert. Hozza ki aktuális kedvenc nyusziját vagy maciját és annak készítsünk közösen kertet. (balkonládában is kivitelezhető a teraszon).
bővebben »bővebben »
10+1 növény gyerek kertészkedéshez

10+1 növény gyerek kertészkedéshez

Ha szeretnétek a gyerekeket rávenni a közös kertészkedésre, akkor fontos olyan növényeket választani, amit szeretnek, könnyen nevelhető és biztos, hogy termése, virága lesz, lehetőleg gyorsan.
bővebben »bővebben »
Miből barkácsolhatunk ültetőedényt szamócáinknak

Miből barkácsolhatunk ültetőedényt szamócáinknak

Elkezdődött a szamóca szezon, így épp itt az ideje, hogy kedvenc növényemről a szamócáról írjak egy bejegyzést.
bővebben »bővebben »

           SZAMÓCA események:
  2018. május
  HKSzCsPSzV
  30123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031123
  Szamóca Kiskertész Klub 2018
  Május 26. 10.00 -től Bogyó és Babóca kertje helyek beteltek!
  Május 26.  11.15-től Bogyó és Babóca kertje
  Június 23. 10.00 és 11.15-től Virágmentés Pankával
  Augusztus 18.
  Augusztus 25.
  Szeptember 22.
  Október 13.
  Október 27.
  November 17.
  December 1.

  .

    Jelentkezés Szamóca Klub foglalkozásra:
  Életkora év