Borsószem királykisasszonyok jutalma

Borsószem királykisasszonyok jutalma

Március közepén bekerült egy borsószem a királykisasszonyok (és királyfiak) szép kék cserepébe. Gondos kis kertészek föld dunyha alá bujtatták, locsolták, gondozták, szeretgették. Első hetekben melegben tartották a szobában, majd kikerült cserepestől a szabadba. A cserépből bekerült a magas ágyásba. (Ez a szép kék cserép növényi rostból készült, és előbb-utóbb lebomlik, de a borsónak nem volt ideje ezt kivárni). A márciusi időpont általában megengedi a borsószemeknek, hogy a végső helyükre, a kertbe, vagy a balkonládába kerüljenek, de ezen a bizonyos napon szakadt az eső, süvített a szél, így ezek a borsószemek menedéket találtak a cserépben, akárcsak a mesében az átázott, megfázott királykisasszony. A viharvert királykisasszonynak egy borsószem szolgáltatta a bizonyítékot, valódi királykisasszonyi voltáról. Ugyanez a borsószem a kis kertészeknek is bebizonyította, hogy minden kis királylányban (és királyfiban) ott lapul a kiskertész, mert aki egy szem borsóból egy egész tállal szüretel, az csakis ügyes kertész lehet.

/_f/bodza/P1200606.JPG

/_f/bodza/P1200545.JPG/_f/bodza/P1200550.JPG

/_f/bodza/P1210517.JPG

/_f/bodza/P1210518.JPG

Kapcsolódó cikkek (5)

Kertészkedés mesehősökkel

Kertészkedés mesehősökkel

Havonta két mesehős, két közös kertészkedés gyerekekkel, családjukkal és kedvenc mesehősükkel a Szamóca Kiskertész Klubban a Füvészkertben.
bővebben »bővebben »
Kis kertészek kedvence a zöldborsó

Kis kertészek kedvence a zöldborsó

 A zöldborsó MOST már vethető!! Készíthetitek a szerszámokat, ásót, gereblyét, magokat és kezdődhet az ehető kert kialakítása, indulhat a kis kertészek kerti kalandja.
bővebben »bővebben »
Mesehősök növényei

Mesehősök növényei

Kertészkedj kedvenc mesehősöddel: ültess egy katicalánnyal, keresd meg az örökké termő fát egy mókussal,  szüretelj tündérekkel, csodáld meg egy virág szépségét, ahogy a kis herceg tette.
bővebben »bővebben »
A gyerekkel kertészkedés alapszabályai szülőknek

A gyerekkel kertészkedés alapszabályai szülőknek

A gyerekkel kertészkedés alapszabályai szülőknek, avagy hogyan vegyük rá gyermekünket, hogy kertészkedjen. Saját kertben, közösségi kertben vagy a teraszon, mindegy hol próbálunk gyermekünkkel kertészkedni, vegyük figyelembe a következőket:
bővebben »bővebben »
Magas ágyások gyerek kertészeknek

Magas ágyások gyerek kertészeknek

Az idén magas ágyásokba költözik a veteményesünk, mert a homokot nem sok növény szereti. Hiába dúsítottuk komposzttal, termőfölddel, az eső és az öntözővíz ezt hamar bemosta a homokba és maradt az, ami eredetileg is volt: homok.
bővebben »bővebben »

           

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, és kövessd Szamócát a Facebookon. vagy iratkozz fel hírlevelünkre. 
Osszátok meg velünk kertészkedős tapasztalataitokat, képeiket a saját kézzel nevelt növényekről, hogy követendő példát mutassatok kortársaitoknak, a SZAMÓCA KISKERTÉSZ CSOPORTBAN.
Várjuk képeiteket, kérdéseiteket. A kérdésekre igyekszünk mihamarabb válaszolni.
Jó kertészkedést! Szamóca

Gyerekeknek, felnötteknek kertészkedős termékek a Szamóca Boltban.

Hírlevélre feliratkozás:

         SZAMÓCA események:
2020. december
HKSzCsPSzV
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
Szamóca Kiskertész Klub a Füvészkertben 2020

2020. október 31. szombat 10.00 és 11.15 Tökfaragás Beteltek a helyek!

Árak.
Foglalkozás helyszíne: Szamóca Kiskertész Tanoda, ELTE Füvészkert, szabadtéri foglalkozás.

.