Harry Potter és a mágikus növények

Mágikus növények varázslótanoncoknak.

A Roxforton kötelező volt a gyógynövénytan tantárgy. A kastély mögötti üvegházakban, Bimba professzor vezetésével ismerkedtek a varázslótanoncok a visító, fojtogató és egyéb varázserővel bíró növényekkel. A növényeket sárkánytrágyával tápoldatozták és átültetésükhöz védőfelszerelést (fülvédő) használtak. Az Ezer bűvös fű és gomba című tankönyv volt az alap olvasmányuk. A tantárgy keretében megismerkedtek a következő növényekkel: Boszorkányfű, Butykor, Fürgebab, Furunkula, Kocsonyabab, Mérges Muskátli, Mandragóra, Morgács, Ördöghurok, Rugósgumó, Visongár

A könyvekben a tananyagon túl is voltak mágikus erővel bíró növények, mint a mindenkit megtámadó fúriafűz, és az emberi arcokra kivájt lebegő tökök...

Megvizsgáljuk, hogy a fenti növények közül, melyekkel találkozhatunk a Roxfort falain túl, és, hogy milyen más mágikus növények vannak a közelünkben, saját kertünkben, mindennapi teánkban...

A téma kapcsán szétnéztem a saját kertemben is, mágikus növényeket keresve. Meglepődve tapasztaltam, hogy meglehetősen sok mágikus növényem van, melyet igaz, hogy az Ezer bűvös fű és gomba tankkönyv nem említ, de egyéb megbízható források szerint erős varázserővel bírnak.

Az első ilyen mágikus növényem a KAKUKKFŰ.

Mostanában minden este isszuk a kakukkfű teát (bodzával), mert nekünk nagyon bevált köhögésre és a köhögés megelőzésére, és nem is tudtam, hogy varázserővel bíró gyógynövényteát iszogatok. Varázsereje, nem is akármilyen, egyszerű, hanem pont az amire most szükségem van: abban segít, hogy kívánságaim célba érjenek, és megvéd a negatív energiáktól. Most, hogy már tudatában vagyok, hogy milyen varázserővel bíró növényem van, így jobban gondját viselem a kertemben növő kakukkfüveknek. Továbbra is folytatom az esti kakukkfű teázást, és az illatmécsesbe is kakukkfű illóolajat csepegtetek. (a teljes varázserő kifejtéséhez ajánlott füstölni is vele). A negatív energiákon túl, megvéd a fertőzésektől, és erősíti az immunrendszert. Fertőtlenítő hatása miatt az egyiptomiak balzsamozásra is használták. Torokfájásra, köhögésre manapság is használják, de hangulatjavító, gyomornyugtató hatása is ismert.

/_f/afonya/P1210907.JPG

           

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, és kövessd Szamócát a Facebookon. vagy iratkozz fel hírlevelünkre. 
Osszátok meg velünk kertészkedős tapasztalataitokat, képeiket a saját kézzel nevelt növényekről, hogy követendő példát mutassatok kortársaitoknak, a SZAMÓCA KISKERTÉSZ CSOPORTBAN.
Várjuk képeiteket, kérdéseiteket. A kérdésekre igyekszünk mihamarabb válaszolni.
Jó kertészkedést! Szamóca

Gyerekeknek, felnötteknek kertészkedős termékek a Szamóca Boltban.

Hírlevélre feliratkozás:

A jácint gondozása

A jácint gondozása

A hajtatott jácint hagymáját virágzás után, amint az idő engedi, ültessétek ki a kertbe, így később is megörvendeztet a virágával.
bővebben »bővebben »
Nyúl Péter kertje

Nyúl Péter kertje

Nyúl Péter számára a szomszéd bácsi kertje a tiltott paradicsom. Nyuszi mama tiltása ellenére is megkockáztatja a belépést, annak tudatában, hogy akár nyúlpástétomként végzi. Egy szépen gondozott veteményes látványa, nem csak az éhes nyulakat vonzza, hanem a gyerekek számára is csalogató lehet.
bővebben »bővebben »
Hófehérke és a mérgezett alma- mérgező növények a kertben

Hófehérke és a mérgezett alma- mérgező növények a kertben

Mivel mérgezhette meg az almát a gonosz mostoha? Mérgező növényeket szinte bármelyik kertben lehet találni, nem csak gonosz boszorkányok méregkeverő konyhájában, ezért fontos megtanítani a gyerekeknek, hogy ne kóstolással kezdjék az ismeretlen növények felfedezését.
bővebben »bővebben »
Pöttöm Panna virága

Pöttöm Panna virága

Tükrös tavasz közeledik, fám fölülről fényesedik, madár szól a felső ágán, koronája szivárványán, első szava bimbót hajt ki, nekem se szabad hallgatni, másik szavára virágok nyílnak, sípolok virágot, harmadik szavára gyöngyöt, serkentünk zöldpihés gömböt, gyöngyöcskét gömbbé, gyümölccsé, mintha tél se lenne többé.
bővebben »bővebben »
         SZAMÓCA események:
2018. november
HKSzCsPSzV
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
Szamóca Kiskertész Klub 2018
November 17. 10.00 Kuflik és a jóbogyók Helyek beteltek!
November 17. 11.15 Kuflik és a jóbogyók Helyek beteltek!
December 1. 10.00 és 11.15-től Moha és Páfrány
Időpontok és témák még változhatnak!

.

  Jelentkezés Szamóca Klub foglalkozásra:
Életkora év