Mesehősök növényei rajzpályázat

„Mesehősök növényei” rajzpályázat 3-10 éves gyerekek, óvodás csoportok és osztályközösségek (1-5 osztály) részére

/_f/esemenyek/mesehospalyazat.jpg

A Szamóca Kiskertész Tanoda és a FŰFA Tankert (Füvészkertért Alapítvány) pályázatot hirdet 3-10 éves gyerekeknek, óvodás csoportoknak és osztályoknak (1-5.osztály), a „Mesehősök növényei” programban való részvételre.

A nyertes osztályok/csoportok egy gyakorlati kertészkedős foglalkozáson vesznek részt a Szamóca Kiskertész Műhelyben, a Füvészkertben, ahol megismerkednek választott mesehősük kedvenc növényeivel, ültetnek, alkotnak.

Az egyéni jelentkező nyereménye, hogy a Szamóca Kiskertész Klubban megtartsuk a kedvenc mesehőse köré épített foglalkozást. Ezen a foglalkozáson a nyertes gyerek, és 3 gyerek meghívottja díjmentesen vehet részt.

Kertészkedj kedvenc mesehősöddel: ültess egy katicalánnyal, keresd meg az örökké termő fát egy mókussal,  szüretelj tündérekkel, csodáld meg egy virág szépségét, ahogy a Kis herceg tette. Belépünk a mesék birodalmába, hogy a mesehősökkel együtt  tapasztaljuk meg azt a csodát, hogy hogyan lesz egy pici magból, egy égig érő paszuly. Gyertek, lépjetek be kedvenc mesétekbe, segítsetek a főszereplőknek vetni, locsolni, kincset keresni, és cserébe egy olyan kalandokkal tarkított utazásra viszünk, mely végigvezet a dzsungeltől a pusztáig, idegen bolygókat, és a holdat is érintve. Az aktuálisan zajló „Mesehősök növényei” programról itt olvashatsz: http://www.gyerekkertesz.hu/mesehosok-novenyei/

Rajzoljátok, vagy bármilyen más technikával mutassátok be, kedvenc mesehősötöket és a hozzá köthető növényeket. (Például: Bogyó és Babóca napraforgója, Harry Potter és a mágikus növények, Kis herceg és a rózsa, az akácfa melyre Nemecsek, Boka és Csónakos elbújt a Füvészkertben a vörösingesek elől…) Használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát, a lényeg, hogy növények is szerepeljenek az alkotáson.

A nyerteseket szakmai zsűri választja ki.

A nyertesek száma: 1 osztály, 1 óvodás csoport  és 1 egyéni jelentkező (3-10 éves)

(Amennyiben sikerül programunkra támogatókat találni, úgy bővülhet a nyertes csoportok létszáma.)

A nyertes csoportok, a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával egy gyakorlati kertészkedős foglalkozáson vesznek részt a FŰFA Tankertben (ELTE Füvészkert). A nyertes csoportokat április, május, június hónapokban fogadjuk, a nyertesekkel egyeztetett időpontban.

Az egyéni jelentkező nyeremény foglalkozása a Szamóca Kiskertész Klubban, egy szombati napon 2018. szeptember -2018. december között lesz, előre egyeztetett időpontban. A foglalkozás helyszíne: FűFa Tankert, Füvészkert.

A pályázaton tüntessék fel a résztvevők:

  • Egyéni jelentkezők esetében a gyerek/szülő nevét, elérhetőségét, a gyerek életkorát.
  • Csoportok esetében: csoport/osztály és óvoda/iskola elérhetőségeit, és a vezető pedagógus nevét,elérhetőségeit.

A pályázat célja:

A Mesehősök növényei programunk célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.

Pályázati feltételek:

A pályázók köre: a pályázaton indulhat bármely óvoda és 1-5 osztályos iskolai osztály, valamint egyéni jelentkezők esetében: 3-10 éves gyerekek.

A jelentkezés feltételei: A pályázó elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket, és a nyertesek kiválasztásának módját.

A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázati anyagot (rajzokat, képeket, esszéket, információkat) a kiíró felhasználja a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához.

A pályázati anyag tartalma:

1 db rajz vagy bármely más technikával készült képzőművészeti alkotás. A pályázó adatai: gyerek/szülő illetve óvoda/iskola neve, kapcsolattartó neve elérhetősége.

A pályázatok beküldési módja, határideje:

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton a szamoca@gyerekkertesz.hu címre várjuk, vagy fel lehet tölteni a https://www.facebook.com/Szamocatanoda/ oldalon a „Szamóca Kiskertész” csoportba. Az installációkról, képzőművészeti alkotásokról fotókat várunk.

A pályázat beadásának határideje: 2018. március 30.

A pályázatok megvalósítása:

A nyertes csoportok fogadása 2018. április, május hónapok folyamán előre egyeztetett időpontban történik. A foglalkozás időtartama 1 óra. A foglalkozás a FűFa Tankertben (ELTE Füvészkertben) zajlik.

Az egyéni jelentkező nyeremény foglalkozása a Szamóca Kiskertész Klubban, egy szombati napon 2018. szeptember -2018. december között lesz, előre egyeztetett időpontban. A foglalkozás helyszíne: FűFa Tankert, Füvészkert.

A pályázat nem tartalmazza a helyszínre utazás költségét!

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés: A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Eredményhirdetés: 2018.április 10.

További részletek: www.gyerekkertesz.hu

https://www.facebook.com/Szamocatanoda/

Kapcsolódó cikkek (4)

Nemecsek nyomában

Nemecsek nyomában

Új program a Szamóca Kiskertész Műhelyben iskolásoknak
bővebben »bővebben »
Utazás Datolyapartra Ruminivel

Utazás Datolyapartra Ruminivel

Új program iskolásoknak a Szamóca Kiskertész Műhelyben.
bővebben »bővebben »
Hófehérke és a mérgezett alma- mérgező növények a kertben

Hófehérke és a mérgezett alma- mérgező növények a kertben

Mivel mérgezhette meg az almát a gonosz mostoha? Mérgező növényeket szinte bármelyik kertben lehet találni, nem csak gonosz boszorkányok méregkeverő konyhájában, ezért fontos megtanítani a gyerekeknek, hogy ne kóstolással kezdjék az ismeretlen növények felfedezését.
bővebben »bővebben »
Mesehősök növényei

Mesehősök növényei

Kertészkedj kedvenc mesehősöddel: ültess egy katicalánnyal, keresd meg az örökké termő fát egy mókussal,  szüretelj tündérekkel, csodáld meg egy virág szépségét, ahogy a kis herceg tette.
bővebben »bővebben »

         SZAMÓCA események:
2018. április
HKSzCsPSzV
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Szamóca Kiskertész Klub 2018
Március 24. 10.00 és 11.15-től Csingiling és a tavasz virágai- kertészkedés tavasztündérekkel
Április 21. 10.00 és 11.15-től Az égig érő paszuly
Április 28 10.00 és 11.15-től Nyúl Péter veteményeskertje
Május 12. 10.00 és 11.15-től Micimackó és a méz
Május 26. 10.00 és 11.15-től Bogyó és Babóca kertje
 

  Jelentkezés Szamóca Klub foglalkozásra:
Életkora év