Szamóca összegzés 2017, tervek 2018

Mi történt 2017-ben a Szamóca Kiskertész Tanodában?

Folytatódott a Mesehősök növényei programsorozatunk a Szamóca Kiskertész Klubban, havonta két új mesehőssel.  Mesehőseink: Maugli, Rumini, Lengék, Pöttöm Panna, Borsószem királykisasszony, Nyúl Péter, Bogyó és Babóca, Boribon, Szutyok Sári, Kis herceg, Dóra, Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, Kippkopp, Harry Potter, Misi Mókus, Nemecsek.

Áprilisban részt vettünk a Mi Micsoda Klubnapon a Füvészkertben, az Állatkertben a Föld napja fesztiválon. Májusban a Múzeumok majálisán a Nemzeti Múzeumban.

/_f/home/P1210185.JPGA Szamóca Kiskertész Műhelyben sok új óvodás és iskolás csoportot fogadtunk. Április-május hónapokban lezajlott a „Komposztálni Budapesten is lehet” programsorozatunk a Füvészkertért Alapítvánnyal együttműködésben. 23 osztálynyi (kb 650) gyereket tanítottunk komposztálni. A programról bővebben itt olvashatsz: Komposztálni Budapesten is lehet! összefoglaló 2017

Áprilisban megjelent a KERTI MÓKA könyvünk a Kossuth Kiadó gondozásában.

Májusban átadásra került a Füvészkert új tankertje a FŰFA Tankert és a Szamóca is itt kapott helyet.

Az új helyszínen a FűFa tankertben fogadtuk a 32 csoportnyi (kb 600) óvodás gyereket, a Józsefvárosi óvodákból. A programról bővebben itt olvashatsz: Bogyó és Babóca kertje

/_f/home/P1230347.JPG

A nyári szünetben táborozókat is fogadtunk és nálunk forgatott a KÉK Bolygó (környezetvédelmi magazin, DUNA TV).

Az ősz egyik legsikeresebb foglalkozása a szőlő szüret volt, és részt vettünk az Állatkertben is az Állatszeretet Fesztiválon.

/_f/home/P1230351.JPG

Mágikus növényekkel zártuk az évet a Harry Potteres foglalkozáson, és remélem 2018-ban is hasonlóan mágikus és sikeres foglalkozásaink, programjaink lesznek.

Köszönjük minden kis kertésznek, szüleiknek, és a csoportokat kísérő pedagógusoknak, hogy Szamócával kertészkedtek 2017-ben, és szeretettel várunk 2018-ban is!

Tervek 2018-ra:

Kertészkedjen minden gyerek! Minél több gyerekkel megszerettetni a kertészkedést. Megismertetni, a magból növény, növényből táplálék varázslattal. Minél több gyerekkel együtt vetni, palántázni, locsolni, szüretelni, alkotni…

Elindítani a „Mesehősök növényei” rajzpályázatunkat, egyéni jelentkezőknek és óvodás és iskolás csoportoknak egyaránt. A nyertes óvodai csoportoknak és osztályoknak részvételi lehetőséget biztosítani a Szamóca Kiskertész programon a FűFa Tankertben.  (ehhez támogatókat keresünk, hogy minél több osztályt, csoportot tudjunk fogadni)

Beindítani a SZAMÓCA HÁZHOZ MEGY programot. Kivisszük programunkat olyan óvodákba, akiknek nehézséget jelent eljutni a Füvészkertbe. Vannak már bevált programjaink neves napokra, zöld ünnepekre, de témahetekhez kapcsolódó foglalkozásokat is vállalunk.

Bővíteni a SZAMÓCA BOLT kínálatát óvodáknak, iskoláknak szóló termékekkel.

Folytatni a már jól bevált programokat: Mesehősök növényei, Komposztálás...

És a nagy ÁLOM: Szamócának egy állandó alkotó terem, ahol télen-nyáron, esőben-hóban fogadhatja a kertészkedni vágyó gyerekeket, felnőtteket, ahol nem kell minden foglalkozáshoz átrendezni a termet, ahol a kellékek, eszközök, anyagok, a polcokon sorakoznak szép sorrendben, és nem kell hazacipelni minden foglalkozás után...
           

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, és kövessd Szamócát a Facebookon. vagy iratkozz fel hírlevelünkre. 
Osszátok meg velünk kertészkedős tapasztalataitokat, képeiket a saját kézzel nevelt növényekről, hogy követendő példát mutassatok kortársaitoknak, a SZAMÓCA KISKERTÉSZ CSOPORTBAN.
Várjuk képeiteket, kérdéseiteket. A kérdésekre igyekszünk mihamarabb válaszolni.
Jó kertészkedést! Szamóca

Gyerekeknek, felnötteknek kertészkedős termékek a Szamóca Boltban.

Hírlevélre feliratkozás:

         SZAMÓCA események:
2018. december
HKSzCsPSzV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Szamóca Kiskertész Klub 2018
November 17. 10.00 Kuflik és a jóbogyók Helyek beteltek!
November 17. 11.15 Kuflik és a jóbogyók Helyek beteltek!
December 1. 10.00 és 11.15-től Moha és Páfrány
Időpontok és témák még változhatnak!

.

  Jelentkezés Szamóca Klub foglalkozásra:
Életkora év