Tücskök, békák, bogarak

Fotózásra invitáltuk kertünk lakóit. A meghívót rigó fiú kézbesítette a lakóknak. Elfütyülte.

Fütyülte reggel, fütyülte délelőtt, délután, este, és kora hajnalban is, hogy a nappal aktív és az éjszakai állatok is tudomást szerezzenek róla.

Fütyülte a fűben sétálva, gilisztákat kapirgálva, fittyet hányva az árnyékban pihenő macskára, aki régóta álmodozik egy sült rigó lakomáról, na meg egy aranyhal paprikásról, de az álom az csak álom marad.

/_f/afonya/DSCF0117.JPG

Fütyülte a kínai papíreperfa dús koronájából, ahol a cinkék szoktak csipegetni a madáreleségből, de a nekik kitett madárházikóba rejtélyes oknál fogva még sose néztek be.

Fütyülte a villanydrótról, hogy az épp ott pihenő galambok is hallják.

Fütyülte a tavacska partján, egy vízből kiálló nagy kövön, iszogatás közben, hogy az aranyhalak, békák, szitakötők és az inni járó verebek is hallják.

Elfütyülte késő este a fenyőfáról, hogy a csemetéivel épp eledelszerző útra induló süni anyuka is hallja, és valahol a lilaakác környékén bujkáló tücsök is értesüljön az eseményről.

/_f/tanacsok/harsfa.jpg

A bársonyvirágokon pihenő katicák és a kövek közt meglapuló bodobácsok se kaptak névre szóló meghívót, de eljutott hozzájuk is a füttyszó.

/_f/afonya/pillango.JPG

A rigó fiú úgy gondolta, hogy jó munkát végzett, most már biztosan mindenki hallotta. Igaza volt, valóban mindenki hallotta, még a kertünkben nagy ritkán feltűnő fecskék, pillangók, és a terasztető tartóoszlopát kopácsoló fakopáncs is, így jöhetett a fotós.

/_f/afonya/kertlako.JPG

A fotózás napján Süni mama kora délután előcsörtetett a bozótból két gömbölyű csemetéjével, csoportképre készült. Nem értette, hogy ha Ő a délutáni sziesztát feláldozva, felsorakoztatta kicsínosított családját a lucfenyő előtt, miért nem jelent meg a többi lakó.

Csak Bumbi macska állt készenlétben, vagyis, a közelben szundított a hortenzia alatt. Süni mama tudomásul kellett vegye, hogy a csoportkép nem fog megvalósulni, mivel a kertünk lakói vízben, földön és a levegőben is élnek.

A lucfenyő körüli gyep, nem mindenkinek a megfelelő élőhely.

/_f/tanacsok/kertlako2.jpg

A halaknak nem elég vizes, a békának meg a szitakötőnek nem elég nedves, a rigónak meg a többi madárnak meg nem elég biztonságos Bumbi macskánk társasága, így egyéni fotókhoz pózoltak.

A fotózás jól sikerült (az eredményt további bejegyzésekben még bemutatjuk), mindenki elégedett volt.

Tücsök koma csak este bújt elő a lila akác környékén levő rejtekhelyéről, hogy egy kis muzsikával szórakoztassa kertünk többi lakóját, így a fotózásról lemaradt.

Biztos nálatok is laknak állatok, akár kertes házban, akár társasházban laktok. Tücskök, bogarak, pillangók vagy akár kis dinók is...

Rajzoljátok le, küldjétek el nekünk a szamocatanoda@gmail.com címre

 

           SZAMÓCA események:
  2018. április
  HKSzCsPSzV
  2627282930311
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30123456
  Szamóca Kiskertész Klub 2018
  Március 24. 10.00 és 11.15-től Csingiling és a tavasz virágai- kertészkedés tavasztündérekkel
  Április 21. 10.00 és 11.15-től Az égig érő paszuly
  Április 28 10.00 és 11.15-től Nyúl Péter veteményeskertje
  Május 12. 10.00 és 11.15-től Micimackó és a méz
  Május 26. 10.00 és 11.15-től Bogyó és Babóca kertje
   

    Jelentkezés Szamóca Klub foglalkozásra:
  Életkora év