Kertészkedünk: magot vetünk, palántázunk, szüretelünk és megismerjük néhány magyar tájegység növényét határainkon innen és túl, a tihanyi levendulástól a székelyek pityókájáig.

https://3.bp.blogspot.com/-1R4DEw4fo8k/VidiQx6S2uI/AAAAAAAAbog/fepMAgBUYvc/s640/magyar%2Butazas%2Bplakat.jpg

Bejárjuk Magyarországot, és a határainkon túli magyarokat is meglátogatjuk, megismerkedünk jellegzetes növényeikkel. Megnézzük, hogy milyen növényeket nevelnek a kiskertben, a mezőn, milyen fűszerekkel ízesítik ételeiket, és milyen gyógynövényekkel gyógyítják betegségeiket.

Utazásunk állomásai a következők lesznek: Székelyföld, Nagybánya, Kalocsa, Makó, Tihany, Tokaj, de további vidékekre is ellátogatunk.

A gyakorlati kertészkedős foglalkozások által a gyerekek megismerik a növényeket, a tájegységeket és ültetnek vagy készítenek valamit, amit majd otthon gondoznak tovább, ezzel is tovább éltetve a tanodában megszerzett tudást.

A program keretében hétvégenként klub foglalkozást tartunk 3-12 éves gyerekeknek. Időpontok az online jelentkezésben.

Hét közben délelött műhely foglalkozást tartunk óvodás és iskolás csoportoknak. Az ismeretanyagot az adott korosztály tudásszintjéhez igazítjuk. A programokra előzetes jelentkezés szükséges! Jelentkezni lehet online, vagy a szamocatanoda@gmail.com címen, vagy a 06705474527 tel számon.

https://1.bp.blogspot.com/-y_uSqoN94wI/VidiYJOkOrI/AAAAAAAAboo/nlRK8psmDQs/s1600/pityoka.jpg